Go Back   InterNACHI Inspection Forum > Vendor Forums > HomeGauge

Notices

HomeGauge This is a place for HomeGauge customers to discuss HomeGauge software and services, and prospective HomeGauge customers to ask questions and get advice about picking home inspection software and services.

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1  
Old 7/29/17, 6:18 PM
Gregory Porcello Gregory Porcello is online now
Student Inspector
 
Join Date: Jan 2017
Location: Hattiesburg, Ms
Posts: 38
Default HomeGauge trouble on a Mac???

I recently purchased HomeGauge for my MacBook Air that has parallels on it. It worked great for the first week or two and when the windows updated it crashed. The tech team got me back up and going, they said it was re-directed and thats why it crashed. Well, here I am having it for my third week and once again and HomeGauge has crashed again! This is getting old now, has anyone else had this issue?
Reply With Quote
Need a home inspection in Oregon? Check out InterNACHI's listing of Oregon certified home inspectors. Or, find a home inspector anywhere in the world with our inspection search engine.
  #2  
Old 7/29/17, 6:41 PM
Frank Rotte's Avatar
Frank Rotte Frank Rotte is online now
Certified Professional Inspector (CPI)
 
Join Date: Apr 2014
Location: North County San Diego
Posts: 7,653
Default Re: HomeGauge trouble on a Mac???

You'll get a better response either in the HG section of the forum, or I the HG user group on Facebook. Facebook link is in my signature.




Certified Inspection Services, LLC
5521 Mission Road #1422, Bonsall, CA 92003
San Diego Home Inspection
Like me on Facebook
Plus 1 on Google Plus
Award Winning Sample Report
Check out my blog
Yelp Page
Temecula Home Inspection
Check out the HG User Group on FB
ITC Certified Level I Thermographer
Reply With Quote
  #3  
Old 7/30/17, 12:33 AM
Gregory Porcello Gregory Porcello is online now
Student Inspector
 
Join Date: Jan 2017
Location: Hattiesburg, Ms
Posts: 38
Default Re: HomeGauge trouble on a Mac???

Quote:
Originally Posted by frotte View Post
You'll get a better response either in the HG section of the forum, or I the HG user group on Facebook. Facebook link is in my signature.
I will check it out, thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 7/30/17, 4:14 AM
Dominic J. Maricic's Avatar
Dominic J. Maricic Dominic J. Maricic is online now
Registered InterNACHI Vendor
 
Join Date: Sep 2007
Location: Rancho Cucamonga, CA
Posts: 11,022
Send a message via ICQ to dmaricic Send a message via AIM to dmaricic Send a message via MSN to dmaricic Send a message via Yahoo to dmaricic
Default Re: HomeGauge trouble on a Mac???

Running a Windows program on a Mac is often going to cause issues, especially if you're low on memory as you're splitting your ram between Mac and Parallels. If you don't have 16gigs of ram or more, upgrade your machine.




2008 InterNACHI Member and Innovator of the Year
HOME INSPECTOR PRO HOME INSPECTION SOFTWARE

InterNACHI Members SAVE $150

Easy to use, customizable Home Inspector Software that runs on Windows, Mac, Android, iPhone & iPad!

You can now import HomeGauge, 3D, PalmTech & InspectVue Narratives.

InterNACHI members receive 3 months of FREE home inspector website hosting

Insert Video, Interactive Glossary and Sketches Into your Report!!

Reply With Quote
  #5  
Old 7/30/17, 8:46 AM
Dave Fetty, CMI's Avatar
Dave Fetty, CMI Dave Fetty, CMI is online now
Certified Master Inspector ®
 
Join Date: Feb 2014
Location: Naples all SWFL
Posts: 8,808
Default Re: HomeGauge trouble on a Mac???

Quote:
Originally Posted by gporcello View Post
I recently purchased HomeGauge for my MacBook Air that has parallels on it. It worked great for the first week or two and when the windows updated it crashed. The tech team got me back up and going, they said it was re-directed and thats why it crashed. Well, here I am having it for my third week and once again and HomeGauge has crashed again! This is getting old now, has anyone else had this issue?
No... we use Home Inspector Pro.




Dave Fetty Certified Master Inspector
Florida Home Inspection And Property Services LLC
www.FHIAPS.COM
www.NaplesBestInspector.com
www.FortMyersInspector.com
Naples, Marco Island, Ft. Myers, Bonita Springs, Estero, Cape Coral
Dfetty@FHIAPS.COM
http://https://www.facebook.com/pages/Flori...2450912?ref=hl
Florida Radon Measurement Technician R2547
(239)339-7380
Reply With Quote
  #6  
Old 7/31/17, 2:15 PM
Lindsey E. Pagozalski, HI9518 Lindsey E. Pagozalski, HI9518 is offline
Certified Professional Inspector (CPI) ®
 
Join Date: Jul 2016
Location: Tallahassee, FL
Posts: 6
Default Re: HomeGauge trouble on a Mac???

Quote:
Originally Posted by frotte View Post
You'll get a better response either in the HG section of the forum, or I the HG user group on Facebook. Facebook link is in my signature.
I didn't realize homegauge was on FB, I'll have to check that out as I'm head of the technical operations for us, lol. They've always been so great to work with though, love that company.




Lindsey Pagozalski
Florida Home Inspector #HI9518
Level I Thermographer #11273 Infraspection Institute
Tallahassee, FL 32308
Tallahasee's Home Inspection Team
Tallahassee Thermal Imaging
Reply With Quote
  #7  
Old 8/10/17, 6:49 AM
Robert M. Detwiler, HI4668 Robert M. Detwiler, HI4668 is offline
Certified Professional Inspector (CPI)
 
Join Date: Jun 2005
Location: Tallahassee, FL
Posts: 9
Default Re: HomeGauge trouble on a Mac???

Quote:
Originally Posted by gporcello View Post
I recently purchased HomeGauge for my MacBook Air that has parallels on it. It worked great for the first week or two and when the windows updated it crashed. The tech team got me back up and going, they said it was re-directed and thats why it crashed. Well, here I am having it for my third week and once again and HomeGauge has crashed again! This is getting old now, has anyone else had this issue?
Gregory
I use VMware Fusion to run Windows on my Mac for the Homegauge software. I've been using it for over two years on my iMac and Macbook Pro without any hiccups.
Reply With Quote
  #8  
Old 8/10/17, 1:26 PM
Gregory Porcello Gregory Porcello is online now
Student Inspector
 
Join Date: Jan 2017
Location: Hattiesburg, Ms
Posts: 38
Default Re: HomeGauge trouble on a Mac???

Quote:
Originally Posted by rdetwiler View Post
Gregory
I use VMware Fusion to run Windows on my Mac for the Homegauge software. I've been using it for over two years on my iMac and Macbook Pro without any hiccups.
Thanks for the info.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


All times are GMT -4. The time now is 1:35 PM.
no new posts